Børnesikre iPad

Mange børn har i dag muligheden for at se Toontv på en tablet. 25% af danske børn i 3 års alderen har tilgang til en tablet og 49% af de 7 årige, i fleste tilfælde en iPad. Det er derfor vigtigt for en forældre at vide hvordan man konfigurerer tabletten således at barnet kun for eksempel kun har adgang til indhold, der er passende for dets alder.

Her kan du læse lidt om hvordan du kan gøre en iPad mere børnevenlig.

Hvis barnet skal arve en ældre iPad start med at konfigurere den som ny. Du slutter den til din Mac, vælger den i iTunes og klikker på Gendan-knappen. Derefter vælger du at opsætte iPad’en som ny enhed i stedet for at gendanne den fra backup.
Nu er iPad’en nulstillet og tom for andet indhold end den havde da den først blev pakket ud af æsken.

Tænd nu for iPad’en og vælg Indstillinger. Herefter Generelt og Begrænsninger. Slå begrænsninger til og indtast og bekræft en firecifret adgangskode. Nu kan du indstille hvad dit barn kan gøre og ikke gøre på iPad’en.

I den øverste del af vinduet er det muligt at slå de apps fra, som kommunikerer med den ydre verden. Det drejer sig for eksempel om Safari, YouTube og FaceTime. Der er desværre ikke mulighed for at tilpasse disse apps; enten er de slået fra eller også er de slået til.

Lidt længere nede finder du valgmuligheder for at installere og slette apps. Til yngre børn bør du nok slå begge dele fra. Hvis et ældre barn har tilladelse til at installere apps via sin iTunes-konto, så skal den valgmulighed være slået til her.

Slå lokalitet fra. Hvis du ønsker, kan lokalitet slås til for hver enkel app.

Under Konti er det sikkres at vælge “Tillad ikke ændringer”.

Under “Tilladt indhold” tillader du eller forbyder musik, videoer og apps baseret på deres rating. Her kan du f.x. begrænse film til forskellige aldersgrænser.

Pas på kreditkortet

Hvis du har oprettet et Apple-ID til dit barn, er det en god idé at slå den mulighed fra at foretage såkaldte in-app purchases (Indkøb i programmer), det vil sige køb af ekstra ting direkte fra apps.

Mange spil til børn – også spil der i første omgang er gratis – indeholder desværre fristende valgmuligheder for at foretage sådanne køb, hvilket kan ende med en stor uforudset regning.

Følg med her på siden for opdateret information der gavner dig og dit barn.